Informatie over de speeltuin

Onze speeltuin biedt een grote variatie aan speeltoestellen, wij bieden speelplezier voor jong en oud. Naast de vaste toestellen zoals bijvoorbeeld een zandbak, glijbaan, kabelbaan en schommels zijn er bij ons ook kleine speelhuisjes te vinden. In de speeltuin zijn tevens diverse kleine fietsjes, stepjes en tractors aanwezig, waar de kinderen desgewenst gebruik van kunnen maken.

Veiligheid staat bij ons in de speeltuin in een hoog vaandel, daarom worden onze toestellen ieder jaar gekeurd en zo nodig onderhouden. Rond een aantal vaste toestellen zijn extra maatregelen getroffen zoals onder andere het plaatsen van matten op de grond, zodat eventuele ongevallen zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen en kinderen zich niet onnodig kunnen bezeren.

Naast speeltoestellen biedt de speeltuin zitmogelijkheden door middel van onder andere picknicktafels, bankjes en een terras.

zandbak van de speeltuin

Voorzieningen

In het gebouw van de speeltuin bevinden zich naast de twee recreatiezalen, de volgende faciliteiten: toiletten (tevens voor mindervaliden), een verkleedtafel voor de allerkleinste, een EHBO- koffer en een AED. 

Het winkeltje
Tevens is er in het gebouw, bij aanwezigheid van een beheerder, een winkeltje geopend. In het winkeltje kun je terecht voor onder andere drank(en) en/of versnaperingen. Wij bieden onder andere: Thee, koffie, frisdrank, maar ook versnaperingen zoals chips, tosti’s, ijsjes en snoepgoed. 

In het winkeltje is geen pin-apparaat aanwezig, wij verzoeken je dan ook contant af te rekenen

Het spetterbad

In het zomer seizoen wanneer het weer dit toelaat, is ons spetterbad geopend. Vanwege veiligheidsredenen en de omvang van ons spetterbad, is deze geschikt voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. Ons spetterbad voldoet aan alle kwaliteitseisen en wordt regelmatig gekeurd en zo nodig onderhouden, zodat de kind(eren) op een veilige manier kunnen spetteren in ons bad. Op ons terrein is een verkleedruimte aanwezig, het dragen van zwemkleding voor gebruik van het spetterbad is vanwege hygiëne verplicht.

Overige voorzieningen

Onze speeltuin biedt kinderen de mogelijkheid, in het seizoen, kennis te maken met het moestuinen. Achter in de speeltuin is een kleine moestuin aangelegd. Kinderen kunnen desgewenst helpen bij het kweken en oogsten van groenten en fruit. 

De speeltuin wordt bewoond door een aantal kippen. Een leuk feit is dat de kippen ook zijn geboren en opgegroeid in de speeltuin. Het kippenverblijf is naast de moestuin te vinden.  Over het algemeen lopen de kippen overdag los, gelieve deze niet op te jagen, want dat vinden ze niet leuk! Uiteraard vinden enkele kippen het wel fijn om zo nu en dan geaaid te worden.

Nieuwsbrieven

Juni 2021

Jan 2022

April 2022