Kinderactiviteiten

Regelmatig worden er in onze speeltuin activiteiten georganiseerd voor leden, hier zijn over het algemeen geen kosten aan verbonden. 

Wij plannen onze activiteiten veelal op de woensdagmiddag, in het weekend of in schoolvakanties.

In onze speeltuin organiseren wij veel voor de kinderen, hieronder volgen een aantal voorbeelden van activiteiten. Uiteraard is dit maar een kleine greep van de activiteiten die wij organiseren, vanuit onze enthousiaste groep van vrijwilligers worden er vaak weer nieuwe activiteiten bedacht en opgezet. Heeft u nog ideeën voor activiteiten, meld u dit dan met behulp van ons contactformulier.

Knutselen en timmeren

Wij organiseren knutselmiddagen veelal is dit in een bepaald thema. Kinderen krijgen die middag de mogelijkheid om met allerlei materialen iets leuks in elkaar te knutselen, kleuren en/of verven. 

Timmeren is iets wat wij ook eens in de zoveel tijd met de kinderen doen, zo hebben wij de laatste keer vogelhuisjes getimmerd die vervolgens beschilderd mochten worden. Ook hebben we in het verleden zelf zaaibakjes gemaakt, waar kinderen vervolgens zelf plantjes in konden zaaien voor thuis of in de moestuin in de speeltuin.

Kinderbingo

Wij organiseren eens in de zoveel tijd een kinderbingo. Veelal vindt de kinderbingo plaats op een middag, waarbij een aantal rondes worden gespeeld. Drinken, versnaperingen en mooie prijzen voor de bingo worden door de vrijwilligers van de speeltuin geregeld.

Pasen

Rond de Pasen organiseren wij paaseieren zoeken in de speeltuin. Gedurende een aantal uren worden de kinderen vermaakt, er wordt geknutseld, wat gedronken en vervolgens gaan we door de hele speeltuin op zoek naar de verstopte paaseieren. Naast de “gewone” paaseieren zijn er twee “speciale” eieren verstopt, namelijk het gouden- en zilveren ei. Vind jij één van deze speciale eieren, dan win je ook nog eens een grote prijs!

Koningsdag

Ook met koningsdag zijn wij geopend, we versieren de speeltuin en maken er een groot feest van. We zetten kraampjes neer, zetten gezellige muziek op en organiseren onder andere oudhollandse spelletjes, er kan worden geschminkt en er is een rad van avontuur met leuke prijzen. Voor alle kinderen worden er pannenkoeken gebakken, kortom we maken er één groot kinderfeest van.

Nacht van Westerkwartier

Voor veel kinderen is het een droom om een nachtje in de speeltuin in een tent te slapen, tijdens de nacht van westerkwartier maken we dit mogelijk. Kinderen kunnen die nacht in groepjes onder begeleiding van onze vrijwilligers in tenten in de speeltuin slapen. We organiseren een kampvuur, vertellen verhalen rond het kampvuur, spelen spelletjes, zingen liedjes en uiteraard wordt het eten geregeld.

Voor de kleintjes is er een alternatief mogelijk, namelijk “De avond van Westerkwartier”. De allerkleinste zijn welkom om tot ongeveer 21.00 uur in de speeltuin te komen spelen, ook voor hen bedenken we spelletjes, zetten we een kampvuur op en wordt er lekker gegeten.

Voor zowel de “nacht van westerkwartier” als “de avond van westerkwartier” verwachten wij dat ouders hun kinderen brengen en later weer komen halen, het is in eerste instantie niet de bedoeling dat ouders aanwezig blijven, uitzondering uiteraard daar gelaten

Halloween

Ook aan Halloween besteden wij aandacht. Kinderen, ouders en vrijwilligers trekken hun mooiste kostuum aan. Voorafgaand worden er in de wijk folders verspreid, ieder huishouden die mee wil doen plakt de folder op het raam zodat wij weten dat we met de kinderen welkom zijn. Op de avond zelf vertrekken we vanaf de speeltuin, waarbij de kinderen eerst door onze spannende aangeklede poort lopen om vervolgens in groepjes door de wijk bij huizen aan te bellen en snoep op te halen. Na de route door de wijk te hebben gelopen eindigen we weer in de speeltuin.

Sinterklaas

Op 5 december organiseert de goedheiligman zijn verjaardag met pakjesavond, voorafgaand aan 5 december brengt de goedheiligman altijd trouw met zijn pieten een bezoek aan onze speeltuin. Sinterklaas bezoekt ons veelal in de middag en tijdens deze middag maken we het gezellig met de kinderen, we draaien muziek, eten poffertjes, we brengen tijd door met de sint en zijn pieten en misschien, als alle kinderen lief zijn geweest, brengt de sint dan zelfs wel cadeaus mee.

Kerst

In de kerstvakantie maken we het gezellig in de speeltuin, we tuigen de boom op en versieren de zaal. Tijdens deze periode zijn de kinderen welkom om bijvoorbeeld te kleuren en/of kerststukjes te maken. Gedurende deze vakantie periode proberen we de kinderen te vermaken met tal van activiteiten.

Aanmelden

Om deel te nemen aan één of meerdere activiteiten dient er van tevoren te worden aangemeld. Omdat wij voor onze activiteiten veelal voorbereidingen dienen te treffen en rekening moeten houden met onze inkopen is het belangrijk dat we tijdig weten hoeveel deelnemers er zijn, zo voorkomen we teleurstellingen. Aanmelden kan bij onze vrijwilliger in de speeltuin.

Aankomende activiteiten

inschrijven

kinder activiteiten

Buurthuis activiteiten

Helaas zijn er geen aankomende activiteiten gepland